Raportare executie bugetara

Rapoartele privind executia bugetară a instituțiilor publice pot fi generate prin aplicația CAB din meniul Forexebug/Rapoarte.
Și vizualizate a doua zi în modului Vizualizare rapoarte/Notificări

Sau interogarea bazei de date asociată site-ului  Transparență bugetară. Site-ul a fost creat în cadrul proiectului Sistemul național de verificare, monitorizare, raportare și control al situațiilor financiare, angajamentelor legale și bugetelor ebtităților publice din România.

În cadrul site-ului veți găsi:
- lista de entități publice și rapoartele aferente, înregistrate în sistem
- pentru fiecare entitate publică prezentă în lista de rezultate puteți descărca un raport în format Excel, PDF sau XML
- dacă operațiunea de căutare conduce la afișarea mai multor pagini de rezultate, puteți accesa o altă pagină prin intermediul link-urilor din bara de navigare situate în partea de jos a listei de rezultate, după indicarea codului de siguranță.
- asistență în specificarea Denumirii unei Entitati Publice Ordonator Principal sau a Denumirii unei Entitati Publice, sistemul oferă această funcționalitate cu condiția completării prealabile a câmpurilor sector bugetar și judet. Vi se va afișa o listă cu instituțiile în a căror denumire se regăsesc literele sau cifrele respective.
În cadrul Sistemul național de verificare, monitorizare, raportare și control al situațiilor financiare, angajamentelor legale și bugetelor ebtităților publice din România:
- toate datele sunt încărcate pe platformă în prima jumătate a lunii, până cel târziu pe data de 15
- a fost pus la punct un mecanism care verifică respectarea termenelor de transmitere a informațiilor în sistem, precum și unul de control permanent al procesului de plată
-  acolo unde nu au fost completate fișierele și unde pe coloana ”execuție cumulată” valoarea este zero, înseamnă că nu au fost efectuate plăți pe un anumit sector bugetar până la sfârșitul lunii de raportare
- raportarile prezintă sumele cumulate de la începutul anului bugetar (1 ianuarie) până la sfârșitul lunii selectate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu